Pitanja za studente na takmičenju za osnovce

09/03/2016 11:59

Pitanja za studente na takmičenju za osnovce

Na opštinskom takmičenju iz biologije širom Srbije, učestvovale su hiljade učenika od petog do osmog razreda osnovne škole, a dalje – na okružno takmičenje prošlo je samo njih 15.

Iako su na ovom takmičenju učestvovali samo najbolji učenici koji iz biologije u školama imaju petice, velika većina njih nije mogla da da odgovor na veliki broj pitanja sa testa.

Nastavnici se slažu da je test bio pretežak, a da li su pitanja bila prilagođena ili ne za učenike osnovnih škola koji su radili test – ispitaće Srpsko biološko društvo koje je i poslalo pitanja u škole.

Testove koji su se našli na opštinskim takmičenjima širom Srbije pisala je vanredni profesor metodologije Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu dr Jelena Stanisavljenivć.

Aktivi biologa iz Užica, Sombora, Rume, Zrenjanina, Valjeva, Pančeva, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Odžaka, Vršca i nekoliko beogradskih opština svoje prigovore su poslali Srpskom biološkom društvu.

O problemu testa koji se polagao na opštinskom takmičenju raspravljaće nastavnici biologije iz Beograda, dok će Srpsko biološko društvo raspravljati o takmičenju i o tome kako da se ispravi načinjena šteta.

09/03/2016 11:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments