Ponovo se održava “Dečje beogradsko proleće”

10/04/2016 09:56

Ponovo se održava “Dečje beogradsko proleće”

Muzički festival “Dečje beogradsko proleće” održava se 15. aprila u Velikoj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd, ponovo – nakon 20 godina pauze.

U novim aranžmanima na festivalu će se izveti 12 pesama za decu naših najboljih kompozitora, a izvešće ih istaknuti muzički i dramski umetnici: Minja Subota, Leontina Vukomanović, Sergej Ćetković, Željko Vasić, Andrija i Anđelka, Milorad Mandić Manda, Nevena Božović, Slobodan Boda Ninković, Branko Milićević Kockica, Marko Živić i Bojana Stamenov.

Svi posetioci će imati priliku da uživaju u pesmama kao što su “Lako je prutu”, “Slon lepotan Don Dolan”, “Zakleo se bumbar” i mnogim drugim.

Pratnja svim izvođačima biće Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, a program muzičkog festivala “Dečje beogradsko proleće” vodiće Minja Subota.

Nekadašnji Dom pionira, sadašnji Dečji kulturni centar Beograd, osnivač je dečjeg muzičkog festivala, a zbog izuzetnog značaja koji je ovaj festival imao od samog osnivanja 1972. godine, DKCB uz podršku Gradske uprave grada Beograda odlučio je da obnovi tu manifestaciju.

10/04/2016 09:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments