Upis prvaka počinje 2. aprila

27/03/2018 12:28

Upis prvaka počinje 2. aprila

U Ministarstvu prosvete kažu da upis dece u prvi razred nije utvrđen propisima, ali da je period od početka aprila do kraja maja svake godine u školskoj praksi namenjen upisu dece, te da učenici mogu biti upisani u prvi razred do početka školske godine.

Upis će trajati do kraja maja, a prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, 65.510 dečaka i devojčica stasalo je za upis u prvi razred, dok je prošle godine taj broj bio 68.068 mališana.

Upis se vrši kod sekretara škole svakim radnim danom kada se zakazuje i testiranje kod psihologa škole, a prilikom upisa potrebni su izvod iz matične knjige rođenih (može i fotokopija, a primaju se i izvodi stariji od šest meseci), prijava boravka, potvrda lekara da je dete sposobno za upis u prvi razred i potvrda predškolske ustanove.

Udžbenici za prvi i peti razred

Za drugi, treći, četvrti, šesti, sedmi i osmi razreda koristiće se udžbenici koje su škole već izabrale. Za učenike prvog i petog razreda neophodno je najpre da udžbenici budu odobreni na osnovu novog plana i programa nastave, i tek onda će se škole odlučiti za određene izdavače.

Izvor: plusonline.rs

27/03/2018 12:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments