Back to homepage

Specijalna osnovna škola “Novi Beograd”

Adresa: Narodnih heroja 12, Novi Beogradlogo-osnbgd
Telefon: 011/301-74-92
Website: www.osnovibeograd.rs
Email: [email protected]

Specijalna osnovna škola “Novi Beograd” postoji od 1970. godine, dok u zgradi na adresi Narodnih heroja 12 radimo od 1980. godine. U blizini škole nalaze se: Hala sportova, Politehnička akademija, Deveta beogradska gimnazija, bioskop „Fontana“, Muzej Arhiva grada Beograda, restoran „Mek Donalds“ i nekoliko novobeogradskih osnovnih škola i predškolskih ustanova. Ukupna površina školske zgrade iznosi 914 m2, a površina školskog dvorišta je oko  800 m2

Broj učenika koji pohađaju nastavu u našoj ustanovi kontinuirano varira i zbog specifične osnovne delatnosti ustanove kao i individualnih specifičnih potreba učenika.

Vrsta prostora

Kuhinja 1, Senzorna soba 1, Trpezarija 1, Logopedski kabinet 1, Prostorija za psihomotorne vežbe 1, Produženi boravak 1, Učionice 9, Prostorije za presvlačenje dece 2, Prostorija (škola nema salu) za fizičko vaspitanje 1,Sanitarne prostorije (adaptirana za osobe sa telesnim invaliditetom 1), ukupno 5. Škola ima i jedno izdvojeno odeljenje koje se nalazi u prostorijama osnovne  škole „20. oktobar“, u ulici Omladinskih brigada 138, na Novom Beogradu.

Opremljenost škole

Većina učionica u školi opremljena je klasičnim školskim nameštajem, ima TV, dvd-plejer i računar. U učionici namenjenoj radu sa decom sa višestrukom ometenošću nalaze se stolovi za osobe sa invaliditetom, kao i Montesori ormarići i učila. Deo učionice je tapaciran u cilju maksimalne prevencije povređivanja učenika. U nekim učionicama nalaze se  trosed, ugaone garniture ili lejzibeg fotelje namenjene relaksaciji učenika.

U skladu sa potrebama naših učenika škola poseduje sredstva i opremu iz oblasti asistivne tehnologije (gumene tastature, tablet računare, svičere, specijalne miševe), led sijalice za vizuelnu stimulaciju, slušalice sa surround sistemom za auditivnu stimulaciju, GO TALK komunikator, tablet komunikatore, električne igračke, masažere, fotelju za masažu i relaksaciju i uređaje za aroma terapiju, XBox. Škola poseduje i MIMIO TECH uređaj (mobilna interaktivna tabla). Škola poseduje i opremu za digitalnu učionicu, projektore, pametne table.

Kadar

Zbog specifičene organizacije rada u ustanovi koja ima 31 nastavnika defektologa, podeljeni su po grupama na nastavnike razredne nastave, nastavnike individualne nastave (logopedi, reedukatori psihomotorike). Pored defektologa u ustanovi rade i nastavnici predmetne nastave (engleski, italijanski jezik, muzička kultura, fizičko vaspitanje). Pored nastavnog kadra u školi rade i dve medicinske sestre i još  10 zaposlenih kao nenastavno osoblje, angažovanih na drugim poslovima.

Organizacija rada i vannastavne aktivnosti

Škola radi u tri smene, a produženi boravak radi od 7 do 17 sati.

Obavezne vannastavne aktivnosti su: grupne i individualne (logopedske, psihomotorne, preventivno – korektivne)  vežbe, dopunski rad i časovi odeljenskog starešine.Pored toga  škola organizuje i veliki broj sekcija: Ekološka sekcija, Folklorna sekcija, Ritmička sekcija, Sportska sekcija, Saobraćajna sekcija, Informatička sekcija, Sekcija primenjene umetnosti, Hor, Orkestar i grupa pevača, Dramska sekcija, Hor starijih razreda, Instrumentalna sekcija, Narodna tradicija, Foto sekcija.

FOTOGRAFIJA ŠKOLE

specijalna-skola-novi-beograd-slika-skole

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

PRETRAŽI ŠKOLE

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments