Back to homepage

Škola za osnovno muzičko obrazovanje – Bujanovac

Adresa: Karađorđa Petrovića 294, Bujanovac
Telefon: 017/654-076
Website: www.muzicka.edu.rs
Email: [email protected]

“Škola za osnovno muzičko obrazovanje i vaspitanje” u Bujanovcu počela je sa svojim radom šk. 1986/87. godine u sklopu Doma kulture “Vuk Karadžić“ u Bujanovcu. Nastava se odvijala na samo tri odseka: klaviru, violini i harmonici.„Škola za osnovno muzičko obrazovanje i vaspitanje“ u Bujanovcu osnovana je 1988/89. godine kao samostalna vaspitno obrazovna ustanova sa sedištem u ul. Karađorđa Petrovića 294. u Bujanovcu u kojoj se i danas nalazi. Nastavni kadar te prve školske godine činili su Gordana Đorđević – nastavnik klavira, Sveta Đorđević – nastavnik harmonike, Jašari Kurteš – nastavnik trube i klarineta i Ljiljana Slavković – nastavnik solfeđa.

Danas se u školi nastava odvija na šest odseka: klavir, harmonika, violina, klarinet, flauta i gitara. Nastava se odvija u šest radnih dana u dve smene dok je korišćenje školskih instrumenata za vežbanje dostupno učenicima škole u vreme kada se ne odvija nastava kao i neradnim danima. Zbog nedovoljnog prostora u samoj školi, javni nastupi učenika škole kao i svečani koncerti i nastupi poznatih izvođača iz sveta klasične muzike odvija se u velikoj i maloj sali Doma kulture u Bujanovcu.

FOTOGRAFIJA ŠKOLE

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

PRETRAŽI ŠKOLE

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments