Back to homepage

OŠ “Branko Radičević” – Vitkovac (Kraljevo)

Adresa: Vitkovac bb, Kraljevoosnovna skola branko radicevic vitkovac kraljevo logo
Telefon: 036/587-38-89
Website: www.brankoradicevic.edu.rs
Email: [email protected]

Osnovna škola “Branko Radičević” nalazi se u naselju Vitkovac, opština Kraljevo. Ime nosi po jednom od poznatijih srpskih pesnika, Branku Radičeviću.

Prvi podaci o školi pojavljuju se 1905. godine. Sadašnji naziv nosi od 1960. godine. Pored matične škole postoje i 3 izdvojna odeljenja u Zakuti, Milakovcu i Pečenogu.

Nastavu pohađa oko 150 učenika zajedno sa izdvojenim odeljenjima. Nastava se odvija u prepodnevnoj smeni. Matična škola raspolaže sa 6 klasičnih učionica, kabinetom za informatiku.

Škola ne poseduje fiskulturnu salu, te se nastava fizičkog vaspitanja odvija na otvorenim terenima u dvorištu škole. U zimskom periodu nastava fizičkog vaspitanja odvija se u holu škole. U sklopu vannastavnih aktivnosti organizovan je rad sekcija: likovna, sportska i hor.

FOTOGRAFIJA ŠKOLE

osnovna skola branko radicevic vitkovac kraljevo slika skole

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

PRETRAŽI ŠKOLE

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
radovan
6 godine ranije

Skola je do 1970.godine nosila naziv Osnovna skola “Vitkovac”, da bi Savet škole na sednici od 10. marta 1970. godine, doneo odluku da se škola zove “Branko Radičević”, a da dan škole bude 15. mart.