Back to homepage

OŠ “Dobrisav – Dobrica Rajić” – Bistrica (Nova Varoš)

Adresa: 31325 Бистрица
Telefon: 381(33)80-626
Website: osdobricarajic.wordpress.com
Email: [email protected]

Osnovna škola „Dobrisav-Dobrica Rajić“ u Bistrici je jedna od šest osnovnih škola na teritoriji opštine Nova Varoš. Nalazi se u centralnom delu sela Bistrica, u  neposrednoj blizini, 1 km od magistralnog puta Beograd – Užice – južni jadran. Udaljena je 11 km od Nove Varoši a po 20 km od Prijepolja i Priboja. Škola se nalazi ispod prelepe planine Zlatar a pored rečice Bistrica.

Sadašnji naziv škola je dobila 1950. godine.

Nastava se odvija u matičnoj školi u Gornjoj Bistrici, u dva objekta. U sastavu škole je i izdvojeno odeljenje koje se nalazi u Donjoj Bistrici, u jednom objektu. Zbog nedostatka đaka zatvoreno je 2009. godine. U matičnoj školi imaju četiri čista odeljenja, po jedno odeljenje od V do VIII razreda i jedno kombinovano odeljenje II, III i IV razred.

Zgrade matične škole su stara gradnja. Škola ima tri kabineta, tri učionice opšte namene, salu za fizičko vaspitanje, sportske terene (za fudbal, košarku i odbojku), biblioteku, zbornicu, kancelariju za direktora i sekretara. Objekat izdvojenog odeljenja je nov ( star nekoliko godina). U objektu su dve učionie opšte namene,zbornica, mokri čvor.Školsko dvorište je površine 828 m². Ima sportski teren.

Škola radi u okviru petodnevne nastavne nedelje u jednoj smeni.

FOTOGRAFIJA ŠKOLE

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

PRETRAŽI ŠKOLE