Deca se vaspitaju da postanu srećni ljudi!

10/01/2017 12:37

Deca se vaspitaju da postanu srećni ljudi!

Svaki roditelj želi da njegovo dete bude zdravo i srećno. Za zdravlje se brine tako što usađuje neke zdrave navike detetu, a kako da osiguramo sreću svom detetu u životu?

Ako želite da vam deca izrastu u srećne ljude pune optimizma koji zrače svojom energijom, potrebno je da ih na vreme vaspitate na taj način.

Ono što je jedino sigurno jeste da se deca u gotovo svemu ugledaju na svoje roditelje – od ponašanja, do govora, onoga šta vole i ne vole. zato je upravo i za sreću potrebno da vi budete odgovarajući uzor.

tata-i-cerka

Deca inače više vole i lakše se povezuju sa ljudima koji su pozitivni, raspoloženi i nasmejani i mogu da osete ko je prirodno takav, a ko se samo pretvara. Zato se potrudite da u ovome vi budete dobar primer svojoj deci jer ih najbolje možete naučiti iz svojih postupaka.

Kako biste svoju decu naučili da budu optimistični i kako biste im obezbedili pozitivan stav u budućnosti dovoljno je da upravo takvi budu vaši zajednički trenuci sa decom.

dete-se-smje

  • Budite nasmejani kad ih budite ujutru i pratite u školu, neka sa vašim osmehom započne njihov dan kako bi ga zapamtili.
  • Učite ih da u svemu postoji nešto što je dobro i da zbog sitnica ne bi trebalo da budu tužni, ali da sitnice mogu biti razlog za sreću.
  • Posle škole ili druge aktivnosti prvo ih pitajte šta se lepo desilo, da li su nešto zanimljivo ili lepo naučili (umesto da ih pitate da li su bili dobri).
  • Pozitivno okruženje je ono što je za decu najvažnije – pravite češće razloge za slavlje, okupljajte porodicu i prijatelje i proslavljajte svaki značajan trenutak.
10/01/2017 12:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments