Saznajte gde je Deda Mraz u ovom trenutku!

28/12/2015 10:55

Saznajte gde je Deda Mraz u ovom trenutku!

Euforija božćnih i novogodišnjih praznika svoj vrhunac doživljava kada Deda Mraz donese poklone svim mališanima koji su cele godine bili dobri.

Ali kada će Deda Mraz doći i do nas?

Iako ima jako puno posla i jako puno dece širom sveta koje mora obići, Deda Mraz stiže da svima donese paketić. Putujući po celom svetu – nekad ga je teško pratiti.

Međutim, za to su se pobrinuli sajtovi Google i NORAD (Komanda vazduhopolovne odbrane Severne Amerike) zahvaljujući kojim možemo da pratimo Deda Mraza, odnoso da saznamo lokaciju na kojoj je poslednji put viđen.

Svake godine u ovo vreme Deda Mraz pređe hiljade i hiljade kilometara kako bi stigao do svakog deteta koje je zaslužilo novogodišnji paketić.

Kako bi pomogli svima koji u nestrpljenju čekaju omiljenog dekicu, NORAD od 1955. godine prati Deda Mraza kada krene na svoj put oko sveta.

Ovo je počelo kada se 1955. godine pojavila reklama koja je ohrabrivala decu da pozivaju telefonom Deda Mraza, naravno na pogrešan broj, ali je pukovnik Hari Šoup naredio svima da odgovaraju deci na pozive kako bi pratili gde je Deda Mraz bio, a gde ga deca još uvek očekuju.

Sada je ovo mnogo lakše – zahvaljujući internetu. Google ima opciju praćenja Deda Mraza na Severnom Polu, a na interaktivnom sajtu posetioci mogu čak i da ćaskaju sa njim.

28/12/2015 10:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments