U škole stiže novi projekat koji sprečava rizično ponašanje kod dece

31/10/2017 14:48

U škole stiže novi projekat koji sprečava rizično ponašanje kod dece

Pilot-projekat „Do uspeha, zajedno“ predstavljen je danas u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Vrčinu.

Reč je o zajedničkom projektu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva zdravlja i Ministarstva omladine i sporta, koji se sprovodi uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji i Ambasade Izraela.

Osnovni cilj projekta je da se kroz sportske i edukativne aktivnosti kreira sredina u kojoj se neguje poštovanje i razumevanje, kao i savest o značaju učenja i zdravih životnih stilova, čime se preveniraju različita ponašanja kao što su zloupotreba psihoaktivnih supstanci, nasilje, alkoholizam i razni oblici anti-socijalnog ponašanja.

Projekat podrazumeva dve komponente, sportsku (dva puta nedeljno besplatno treniranje fudbala) i edukativnu (podrška učenju kroz izradu domaćih zadataka, podizanje motivacije, ali i sticanje korisnih veština koje su od značaja za sticanje veština nenasilne komunikacije i razvoj samopouzdanja).

Projektom su obuhvaćeni učenici petog razreda četiri osnovne škole u Srbiji, Osim škole u Vrčinu projekat se realizuje u OŠ „Ivo Andrić“ u Nišu, OŠ „Jovan Popović“ u Kragujevcu i OŠ „Dušan Radović“ u Novom Sadu.

Izvor: mpn.gov.rs

31/10/2017 14:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments