3 stvari koje su zabranjene u Dizni filmovima

30/01/2018 15:21

3 stvari koje su zabranjene u Dizni filmovima

Mnogo toga ovih godina bilo je upitno kada su Dizni crtani filmovi u pitanju, pa ipak, postoje samo tri stvari koje su striktno zabranjene kada su ovi crtaći u pitanju.

Od traumatičnih scena planiranja Mustafinog ubistva u Kralju lavova, preko slanja lovca da ubije Snežanu do previše čudnih scena u Alisi u zemlji čuda i Dambovom pijanstvu, Dizni je tokom svoje karijere imao previše diskutabilnih scena u svojim crtanim filmovima.

Ipak i pored toga, postoje samo tri stvari koje su striktno zabranjene da se prikazuju u ovim animiranim filmovima.

Šta je zabranjeno u Dizni crtaćima?

Producent filma Pitov zmaj, Dejvid Loveri, priznao je da je, tokom potpisivanja ugovora, postojala stavka u kojoj se zabranjuje prikazivanje tri stvari u crtaćima, a to su: odrubljivanje glave, pušenje i nabijanje na kolac.

Jedini izuzetak su crtani filmovi u kojima se pušenje prikazuje kao deo istorije. Ovo pravilo doneto je 2015. godine, pa se su tako brojni crtani filmovi pre toga prikazivali ovu ružnu naviku kao što su 101 Dalmatinac, Petar Pan, Herkules i Aladin, između ostalih.

Prisetimo se takođe da ova pravila nisu važila oduvek, jer je Ursula u Maloj princezi sireni preminula kada ju je Erik usmrtio upravo probijanjem, dok je u Alisi, kraljica Srca stalno insistirala na odrubljivanju glave, iako se naravno to nikada nije zapravo i desilo.

30/01/2018 15:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments