5 crtaća u kojima će uživati i odrasli

21/05/2018 15:37

5 crtaća u kojima će uživati i odrasli

Moderni crtaći dosta se razlikuju od crtanih filmova iz Diznijeve ere. Naime, s napredovanjem tehnologije, danas gledamo crtaće koji ne pripadaju klasičnom i tradicionalnom izgledu, već sasvim drugačijoj vrsti animacije. A pričaju i sasvim drugačije priče.

Poslednjih desetak godina, industrija crtanog filma, dosta se proširila. U današnjim crtaćima, možete videti jasne poruke i teme koje se bave međuljudskim odnosima, pripadnosti određenoj kulturi, jednakosti polova, kao i drugima vrednostima, koje propagiraju, predstavljene na filmsko platno.

Raznolikost tema i zanimljive priče, privukle su i stariju populaciju, pa tako u ovim animiranim filmovima ne uživaju samo deca, već i odrasli.

A koji su se to filmovi, zanimljivi i odraslima, našli na listi, otkrijte u nastavku.

Wreck-It Ralph (2012) – Razbijač Ralf

Film koji su kritičari nazvali najoriginalnijim filmom za decu do sada, priča priču o Ralfu. On pokušava da promeni sliku o sebi, kao negativnom liku iz igrice. Kroz razne avanture, on pokušava da postane heroj.

Inside out (2015) – Oseti sve emocije, čak i tugu

Glavni likovi u ovom animiranom crtaću su emocije. Sve se odigrava u glavi jedanaestogodišnje devojčice, koja se bori sa velikom promenom, selidbom u drugi grad. Najbolje je predstavljen odnos Radosti i Tuge.

Moana (2016) – Moana

Ovo nije prvi put da nam Diznijeva produkcija predstavlja drugu kulturu. Naime, ova priča nam prikazuje doživljaje polinežanske princeze, koja je bazirana na mitologiji.

Zootopia (2016) – Tvoji snovi su na nekoliko predrasuda od tebe

Fantastičan film, koji je baziran na predrasudama u društvu, o ovom slučaju životinjskoj zajednici. Priča se na poseban način bavi rasizom, liberalizmom, seksizom i rodnom ravnopravnošću.

Coco (2017) – Koko

Koko je dobitnik Oskara za najbolji animirani film. Priča prati dečaka iz Meksika, koji se bori za svoje snove, iako mu porodica stoji na putu. Ovo je priča o porodičnim odnosima i meksičkoj tradiciji.

21/05/2018 15:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments