Fejsbuk korisnici duže žive?

21/09/2017 13:14

Fejsbuk korisnici duže žive?

Na sreću svih ljubitelja Fejsbuka, nauka je stala na njihovu stranu, a prema novoj studiji, Fejsbuk korisnici duže žive.

Kako se navodi u istraživanju, korisnici ove društvene mreže imaju za 12 odsto manje šanse da umru, za razliku od osoba koje ne koriste Fejsbuk. U eksperimentu, analizirano je preko 12 miliona profila na društvenim mrežama, a zatim, upoređivani su sa podacima kalifornijskog Departmana javnog zdravlja.

Kandidati su bili rođeni između 1945. i 1989. godine, a njihova onlajn aktivnost praćena je u periodu od šest meseci. Analizirana je sama aktivnost na Fejsbuku, broj prijatelja, kvantitet fotografija i statusa, te učestalost slanja poruka.

Rezultati su pokazali da osobe sa prosečnom ili velikom socijalnom mrežom, žive duže i to u proseku za 10 odsto, za razliku od onih koji uopšte ne koriste društvene mreže.

“Ljudi koji imaju mnogo onlajn prijatelja, su zdraviji i zato dugovečniji. Socijalizacija, pa i ona u virtuelnom svetu, je ključna za zdravlje pojedinca”, navodi se u studiji.

21/09/2017 13:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments