Tri stvari koje se ne smeju pojaviti u Dizni crtaćima!

11/09/2021 12:04

Tri stvari koje se ne smeju pojaviti u Dizni crtaćima!

Iako je Dizni svet osmišljen da zabavi i edukuje decu, i u njemu ima pravila i to veoma strogih.

Pomislili biste da je u Dizni svetu sve dozvoljeno. Klasični, stari Dizni crtani filmovi prepuni su traumatičnih scena poput umiranja Mufase u “Kralju lavova” ili slanje lovca da ubije Snežanu. Međutim, pravila su se promenila, pa danas kompanija ima specifične stavove o tome šta njihovi likovi smeju, a šta ne smeju da rade.

Naime, Dejvid Loveri, reditelj filma “Pitov zmaj” je u intervjuu izjavio šta mu je bilo naznačeno kao  zabranjeno prilikom pravljenja crtanog filma.

“Dok smo potpisivali ugovor, bile su navedene stavke koje su zabranjene da se prikazuju u Dizni crtaćima, a to su obezglavljenje, ubodi (mačem, nožem) i pušenje cigareta”, izjavio je on.

Jedino kada je dozvoljeno prikazivati pušenje, jeste kada je neophodno zbog istorijske tačnosti određenih scena. Tako danas, na primer, crtaći kao što su Dambo, gde se slonić u jednom momentu napije, te Petar Pan i 101 Dalmatinac, gde su nacrtani likovi koji puše lule odnosno cigarete, bi bili zabranjeni ili bi se te scene izbacile. Slična je situacija sa Malom princezom sirenom i načinom na koji su pobedili zlu vešticu Ursulu.

11/09/2021 12:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments