Koju vrstu psa izabrati ako imate dete?

12/01/2017 16:27

Koju vrstu psa izabrati ako imate dete?

Poznato je da su psi najbolji prijatelji ljudi, a naučnici su dokazali više puta da baš ovi ljubimci mogu da imaju pozitivan efekat na odrastanje dece.

Ako i vi spadate u grupu ljubitelja pasa i želite da imate jednog za ljubimca, a pritom imate dete – trebalo bi da odaberete neku od ovih vrsta pasa koji će se u potpunosti uklopiti u vaš porodični način života:

mastif

Mastif

Iako mogu da budu zaista veliki – ovi psi su odlični čuvari male dece. Veoma su nežni i zaštitnički nastrojeni kako prema deci, tako i prema ostatku porodice.

Dalmatinac

Ukoliko želite ljubimca sa kojim ćete zaista moći da imate aktivnu zabavu svakog dana – dalmatinac je odličan izbor. Sa njim će se deca odlično slagati, a imaće odlično društvo za igre na svežem vazduhu.

retriver

Retriver

Jedna od najomiljenijih vrsta pasa svakako je zlatni retriver, a ovu svoju titulu nije slučano dobio. Retriveri su najčešće zaslužni za uveseljavanje cele porodice, a veoma su brižni i nežni prema deci.

Bordnoška doga

Za one kojima je potreban pomoćnik u čuvanju dece – pravi izbor za kućnog ljubimca svakako je bordoška doga. Osim što možda malo više balave, ovi psi su savršeni za čuvanje reda i mira u kući, jer se o deci brinu kao o svojim mladuncima i trude se da budu uvek na okupu i na sigurnom.

njufaundlend

Njufaundlender

Nije čudo što je upravo ova rasa pasa poslužila kao inspiracija za “lik” psa Nane iz Petra Pana koja ima je i tamo bila dadilja. Upravo takva je situacija i u realnosti! Sa puno strpljenja, nežnosti i brige ovi psi će se ophoditi prema deci u svakom trenutku.

kuca

Mešanac

Ako želite psa koji će vas sigurno voleti i koji će ceniti svaki trenutak vaše pažnje, a za uzvrat dati puno ljubavi – onda bi trebalo da odete u neko prihvatilište za pse i odaberite svog novog ljubimca i novog člana porodice.

12/01/2017 16:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments