Tako je lako usrećiti decu!

26/02/2016 16:35

Tako je lako usrećiti decu!

Kako bi deca bila srećna – potrebno je malo! A ako su oni srećni, cela porodica bolje funkcioniše. Zato je potrebno da svakog dana svoje dete učinite srećnim.

Detetu je dovoljno pet pozitivnih događaja tokom dana kako bi se sve negativno “izbrisalo”, a ovo su najjednostavniji načini da svoje dete, bez obzira na uzrast, svakog dana usrećite:

Uključite ih u obaveze

Ovo pogotovo vole mlađa deca. Ukoliko ih uključite u svoje svakodnevne obaveze u kući – osećaće se “velikim” i zaista važnim. Zadajte im neki jednostavan zadatak – kao što je postavljanje stola za ručak ili nešto slično.

Sitna iznenađenja

Svakog dana možete učiniti svoje dete srećnim tako što ćete ga iznenaditi nekom sitnicom. To može biti omiljeni kolač ili čokoladica ili nešto što su odavno želeli – pa makar to bila i posebna, sjajna olovka, nova futrola za telefon…

Spontana žurka

Kada vidite da je vaše dete snuždeno – ništa neće bolje popraviti raspoloženje kao žurka. Zapevajte ili pustite neku vašu zajedničku omiljenu pesmu i zaigrajte!

Lepa reč je lek

Ne zaboravite da je lepa reč ponekad značajnija od bilo čega i zato nemojte propuštati dan da svom detetu kažete nešto lepo, poželite im dobro jutro i laku noć, lep dan i sreću na ispitu/kontrolnom i slično.

Pažljivo ih saslušajte

Večera je odličan povod da razgovarate o danu koji je za vama. Pitajte ih kako su proveli dan, da li ih je nešto posebno zabavilo, nasmejalo ili rastužilo i nasekiralo. Saslušajte šta imaju da vam kažu – na taj način će se osećati posebno i sigurno.

26/02/2016 16:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments