OŠ “Branko Radičević” – Vitkovac (Kraljevo)

Adresa: Vitkovac bb, Kraljevoosnovna skola branko radicevic vitkovac kraljevo logo
Telefon: 036/587-38-89
Website: www.brankoradicevic.edu.rs
Email: branko.radicevic@yahoo.com

Osnovna škola “Branko Radičević” nalazi se u naselju Vitkovac, opština Kraljevo. Ime nosi po jednom od poznatijih srpskih pesnika, Branku Radičeviću.

Prvi podaci o školi pojavljuju se 1905. godine. Sadašnji naziv nosi od 1960. godine. Pored matične škole postoje i 3 izdvojna odeljenja u Zakuti, Milakovcu i Pečenogu.

Nastavu pohađa oko 150 učenika zajedno sa izdvojenim odeljenjima. Nastava se odvija u prepodnevnoj smeni. Matična škola raspolaže sa 6 klasičnih učionica, kabinetom za informatiku.

Škola ne poseduje fiskulturnu salu, te se nastava fizičkog vaspitanja odvija na otvorenim terenima u dvorištu škole. U zimskom periodu nastava fizičkog vaspitanja odvija se u holu škole. U sklopu vannastavnih aktivnosti organizovan je rad sekcija: likovna, sportska i hor.

FOTOGRAFIJA ŠKOLE

osnovna skola branko radicevic vitkovac kraljevo slika skole

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

PRETRAŽI ŠKOLE

1
Komentar(a)

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
najnoviji najstariji najviše glasova
radovan

Skola je do 1970.godine nosila naziv Osnovna skola “Vitkovac”, da bi Savet škole na sednici od 10. marta 1970. godine, doneo odluku da se škola zove “Branko Radičević”, a da dan škole bude 15. mart.