Međunarodni konkurs Mini restART 2019.

25/10/2019 09:55

Međunarodni konkurs Mini restART 2019.

Obrazovno-kreativni centar RESTART raspisuje likovni konkurs Mini restART 2019.

Pravo učešća imaju deca i mladi uzrasta od 4 do 18 godina. Na konkurs mogu učestvovati predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, umetničke škole, udruženja građana, dečji kulturni centri, likovni atelјei i slične ustanove ili organizacije. Pojedinci mogu učestvovati individualno.

Dimenzija radova je 15 x 15cm.

Tema konkursa: „Skriveni svet buba i insekata“

Kategorije:

– I kategorija 4-7 godina;

– II kategorija 8-10 godina;

– III kategorija 11-14 godina;

– IV kategorija 15-18 godina;

– V kategorija srednjih umetničkih škola 14-18 godina.

Ustanove i organizacije mogu poslati grupno najmanje 10 i najviše do 30 radova različitih autora. Jedan autor može biti zastuplјen sa najviše 2 rada. Individualni učesnici mogu poslati najviše 2 rada. Na poleđini svakog rada mora biti zaleplјena tabela sa podacima o učesniku. Obavezno je slanje prijave učesnika elektronskom poštom i u štampanom obliku u pošilјci sa radovima. Individualni učesnici popunjavaju i šalјu posebnu prijavu i tabelu.

Domaći učesnici koriste ćiriličnu prijavu i tabelu na srpskom jeziku. Inostrani  i učesnici iz država regiona (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Severna Makedonija) koriste prijave i tabele na engleskom jeziku.

Dozvolјeni su dvodimenzionalni radovi na papiru rađeni različitim crtačkim, slikarskim i grafičkim tehnikama (grafitna olovka, pastel, kreda, uglјen, tuš, akvarel, tempera, gvaš, kolaž, kombinovane tehnike, linorez, drvorez, litografija, monotipija …). Radovi ne smeju biti opremlјeni, uramlјeni, kaširani, niti manjih ili drugih dimenzija. Neće se primati trodimenzionalni radovi (skulpture, keramika, mozaik i slično), radovi koji sadrže organske materije i radovi koji su presavijeni ili poslati u rolni.

Učešće na konkursu je besplatno. Troškove slanja radova plaćaju učesnici konkursa.

Radove autora koji nisu ispoštovali uslove konkursa i poslati su bez potpunih podataka i prijave, ili su oštećeni prilikom transporta zbog neadvekatne zaštite pošilјke, žiri neće razmatrati.

Poslati radovi se ne vraćaju autorima i postaju svojina Obrazovno-kreativnog centra RESTART. Organizator može bez nadoknade i saglasnosti autora izlagati, reprodukovati, publikovati i otuđiti radove u svrhu poklona donatorima, kao i u cilјu finansiranja realizacije projekta.

Više ćete saznati OVDE.

25/10/2019 09:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments