Osnovci iz Srbije četvrti u Evropi u poznavanju saobraćaja

08/09/2015 11:32

Osnovci iz Srbije četvrti u Evropi u poznavanju saobraćaja

Takmičenje u poznavanju saobraćaja, koje je održano u Beču, okupilo je osnovce iz 21 zemlje Evrope. Na ovom takmičnje naši osnovci zauzeli su četvrto mesto.

Osnovci iz Rusije zauzeli su prvo mesto i drugo mesto, dok je treće mesto pripalo učenicima osnovne škole iz Letonije. Učenicima iz Srbije falio samo jedan poen za bronzanu medalju.

Sa učenicima iz Srbije takmičili su se i učenici iz 21 zemlje Evrope: Austrije, Nemačke, Francuske, Norveške, Češke, Švajcarske, Hrvatske, Crne Gore…

Evropsko takmičenje u poznavanju saobraćaja za učenike osnovnih škola organizuje Svetska automobilska federacija (FIA) i Austrijska automobilska federacija (NAF).

Članovi tima koji su predstavljali našu državu na ovom evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja bili su pobednici nacionalnog takmičenja “Šta znaš o saobraćaju” koje se u Srbiji organizuje već 46 godina.

Ovogodišnji članovi tima koji su nas predstavljali u Beču su: Vuk Golubović (OŠ “Dositej Obradović” Omoljica), Minja Milovanović (OŠ “Sveti Sava” Kraljevo), Aleksandra Pantović (OŠ “Dragojlo Dudić” Beograd) i Aleksandar Hardi (OŠ “Petefi Brigada” Kula).

Svake godine se sve veći broj osnovaca uključi u takmičenje “Šta znaš o saobraćaju” koje je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ubacilo u kalendar školskih takmičenja.

08/09/2015 11:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments