Počinje finale Sportskih igara mladih u Beogradu

20/07/2016 09:49

Počinje finale Sportskih igara mladih u Beogradu

Državno finale Sportskih igara mladih počinje danas, 20. jula na terenima Ade Ciganlije u Beogradu i traje do subote, 23. jula.

Prvog takmičarskog dana počinju celodnevna nadmetanja u malom fudbalu, “između dve vatre”, tenisu, stonom tenisu i šahu, dok će dodela medalja i proglašenje pobednika biti održano u 19 časova.

U petak, 22. jula, počinje takmičenje u četiri sporta – odbojka, odbojka na pesku, rukomet i basket, a proglašenje pobednika i dodela medalja održaće se u subotu, 23. jula oko 13 časova.

U finalu Sportskih igara mladih u Beogradu ove godine učestvovaće 950 učenika osnovnih škola iz 32 mesta u Srbiji, koji su tokom proleća i leta ostvarili najbolje rezultate na opštinskih i gradskim susretima.

Nakon proglašenja pobednika, najbolje takmičare očekuje put u Split, na međunarodno finale koje će se održati krajem avgusta.

Sportske igre mladih Srbije realizuju se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije uz pomoć i podršku Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

20/07/2016 09:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments