Priključi se konkursu projekta “Čitam, pa šta”!

23/02/2018 12:05

Priključi se konkursu projekta “Čitam, pa šta”!

Program “Čitam, pa šta” osmišljen je kao akcija čiji je cilj promovisanje čitanja i razvijanje kritičko-umetničkog odnosa prema knjizi. Projekat organizuju bibliotekari opštinskih biblioteka (u sradnji sa bibliotekarima osnovnih škola), pri čemu je iz svake škole na teritoriji određene opštine uključeno po 10 najuspešnijih učenika. 

U svrhu realizacije projekta Čitam, pa šta napravljen je sajt www.citampasta.rs (koji se linkuje sa sajtom BGB-a). Na njemu se nalaze skenirane naslovne strane knjiga koje učestvuju u projektu Čitam, pa šta, tj. koje su deca u obavezi da pročitaju. Prvi nivo čine naslovi predviđeni za školsko takmičenje.

Drugi nivo čine naslovi predviđeni za opštinsko takmičenje, dok treći nivo čine skenirane naslovne strane literature obavezne za učešće na gradskom takmičenju. Svaka skenirana strana otvara se dvoklikom i time će biti moguće iščitati sve prikaze koje su deca pisala i videti ilustracije koje te prikaze prate. Svaki prikaz može biti obima do 2.000 karaktera (proveriti putem opcije Word Count), a prateća ilustracija veličine ekranske rezolucije – 96 dpi.

U akciju Čitam, pa šta uključeni su učenici od 2-8. razreda osnovnih škola.

Rok za slanje radova prvog kruga takmičenja je 28. februar. Radove slati na mejl adresu: [email protected]

Više saznajte OVDE.

23/02/2018 12:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments