Prijava osnovaca za Letnju školu Petnice

03/05/2017 12:16

Prijava osnovaca za Letnju školu Petnice

Istraživačka stanica Petnica je raspisala konkurs za prijavu zainteresovanih učenika osnovnih škola za naučno-obrazovni program Letnje škole koju organizuju.

Krajnji rok za prijavu je 15. maj, a od svih prijavljenih kandidata stručni tim Istraživačke stanice Petnica će odabrati ovogodišnje polaznike.

Letnja škola traje dve nedelje a namenjena je učenicima koji će od septembra meseca 2017. godine pohađati osmi razred osnovne škole i koji pokazuju visoku sklonost i zainteresovanost za nauku i istraživački rad, kao i samostalnost i samoinicijativnost u radu i odlično vladanje školskim gradivom.

U Letnjoj naučnoj školi zainteresovani učenici uvode se u osnovne metode nauke i istraživačkog rada i moći će da se neposredno angažuju u aktivnostima teorijskog, praktičnog i istraživačkog karaktera u oblasti astronomije, biologije, elektronike, fizike, hemije, geografije, geologije, arheologije, matematike, psihologije, računarstva, kao i kroz rad različitih radionica računari, fotografija, novine, muzika.

Letnja škola – specijalni program Petnice

“Cilj ove letnje naučne škole nije da se neke stvari nauče, koliko da polaznici steknu predstavu o različitim važnim oblastima, metodama i zadacima savremene nauke”, kaže programski direktor u Istraživačkoj stanici Petnica Nikola Božić.

Učenici, učesnici Letnje naučne škole ne dobijaju nikakve diplome i učešće ne donosi nikakve formalne olakšice u daljem školovanju.

Letnja naučna škola je specijalan program koji Istraživačka stanica Petnica uspešno realizuje vise od trideset godina i koji u sebi kondenzuje neke sadržaje i metode koji se u Petnici primenjuju u programima namenjenim srednjoškolcima i studentima.

Zato je to program veoma visoke selektivnosti – za stvarno izuzetne koji mogu pratiti program koji je intenzivan i na višem nivou od uobičajenog rada u školi.

Istraživačka stanica Petnica posebna je ustanova koja organizuje programe dodatne nastave za učenike osnovnih i srednjih škola u različitim naučnim oblastima.

Programi su kursnog i vežbovnog karaktera i namenjeni su isključivo učenicima koji su veoma zainteresovani za nauku i poseduju kvalitetno predznanje i sklonost za samostalni rad.

03/05/2017 12:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments