Raspisan konkurs “Budi kao Tesla”

21/05/2016 09:39

Raspisan konkurs “Budi kao Tesla”

Kompanija “Samsung” u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja raspisuje konkurs pod nazivom “Budi kao Tesla”.

Na konkursu mogu učestvovati sve osnovne škole na teritoriji Republike Srbije koje će predstaviti svoje radove inspitisane životom i dostignućima velikog naučnika.

Konkurs je raspisan povodom 160 godina od rođenja najvećeg srpskog naučnika, a ideja je da kroz takmičarski rad, inspirisan Teslinim inovacijama, učenici predstave svoje veštine i potencijale iz različitih oblasti interesovanja.

Svoje radove zainteresovani učenici mogu prijaviti ovde, a konkurs je otvoren do 16. juna 2016. godine.

Pravo učešća imaju isključivo osnovne škole, a ne pojedinci.

Pobednička škola u Srbiji će dobiti kompletno opremljenu digitalnu učionicu gde će nove generacije učenika moći da stiču znanja i veštine upotrebom savremenih tehnologija.

Forma u kojoj se rad predaje je slobodna tako da škole imaju izbor da li će svoj rad predstaviti u video ili audio zapisu dužine do pet minuta, kroz tekstualni ili grafički dokument ili u formi fotografije.

Najboljih 10 radova odabraće stručni žiri, a od 27. juna do 8. jula svaki posetilac zvaničnog sajta projekta imaće priliku da glasa za najbolji rad po svom izboru.

Pobednik će biti proglašen na dan rođenja Nikole Tesle u okviru velike izložbe na Kalemegdanu.

Za pobednika konkursa “Samsung” je kao nagradu obezbedio digitalnu učionicu koja obuhvata 30 Samsung tableta, štampač, elektronsku tablu, klima uređaj, Cisco opremu i instalaciju kao i celokupno renoviranje učionice.

U izložbenom delu muzeja, posetiocima su takođe dostupne dve interaktivne table na kojima je instalirana aplikacija na srpkom i engleskom jeziku sa informacijama o životu, dostignućima i najvažnijim Teslinim pronalascima.

Krajem prošle godine organizovan je Teslin karavan koji je obišao 17 gradova Srbije gde su za đake osnovnih škola organizovana interaktivna predavanja u mobilnim Samsung pametnim učionicama kao i demonstracija nekih od Teslinih eksperimenata.

21/05/2016 09:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments