Napravljen internet pretraživač samo za decu!

02/03/2016 13:39

Napravljen internet pretraživač samo za decu!

Deca sve ranije počinju da koriste računare, a samim tim imaju i pristup internetu. Roditelji imaju zadatak da ih tome nauče, ali i da ih zaštite od neprikladnih sadržaja i opasnosti koje vrebaju online.

Upravo zbog toga, napravljen je internet pretraživač namenjen deci, koji omogućava bezbednu i zabavnu pretragu interneta za najmlađe.

kiddle logoU pitanju je Kiddle – pretraživač zasnovan na Google sigurnom pretraživanju, koji rezultate pretrage rangira po sigurnosti i jednostavnosti kojom su stranice napisane.

Kada se internet pretražuje putem Kiddle-a prva tri rezultata rezervisana su za čiste i sigurne linkove, sledeća četiri mesta zauzimaju sadržaji koji su napisani jednostavno kako bi bili razumljivi deci, a nakon toga slede uobičajni rezultati.

Iako nije zvanični Google-ov proizvod, Kinddle koristi mehanizme pretrage sa uključenim “Safe” filterima koji štite decu od sadržaja koji ne bi trebalo da budu dostupni deci – što koristi i Google.

Prilikom pretraživanja uz pomoć Kiddle-a stranice sa rezultatima su šarenije, a naslovna strana prikazuje slike i pozadine – sve sa ciljem da bude primamljivo najmlađim korisnicima interneta.

02/03/2016 13:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments