Stiže savitiljivi telefon!

31/05/2016 10:33

Stiže savitiljivi telefon!

Pametni telefoni i uopšte tehnologija svakog dana napreduju i razvijaju se, a neretko donose i različita iznenađenja i potpuno neverovatne inovacije.

Upravo je takav i prvi savitljivi mobilni telefon koji će se na tržištu pojaviti tek krajem 2016. godine. Međutim, već je dosta detalja o njegovom izgledu i funkcionisanju poznato.

Ovaj savitljivi telefon je produkt kompanije Moxi Group iz Kine, a napravljen je od revolucionarnog materijala – grafena.

Grafen su stvorili naučnici Andre Gajm i Kostja Novoselov sa Univerziteta u Mančesteru 2004. godine, zbog čega su dobili i Nobelovu nagradu.

Ono što je revolucionarno kod ovog materijala jeste to što je on tanji od vlasi kose, a 200 puta jači od čelika! Upravo zato je bilo moguće od ovog materijala napraviti i telefon koji će biti savitljiv do te mere da može da se nosi i kao narukvica.

savitljivi telefon

Prema navodima iz kompanije Moxi, do kraja 2016. godine biće proizvedeno i na tržište isporučeno 100.000 ovih mobilnih telefona, čija će cena iznositi 776 dolara.

Za početak, ovaj telefon će imati crno-beli ekran, ali će biti predstavljana i verzija sa ekranom u boji. Dužina ovog savitljivog telefona biće 5.2 inča i biće težak 200 grama.

31/05/2016 10:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments