Uskoro i Samsung pametni kaiševi

07/09/2016 10:41

Uskoro i Samsung pametni kaiševi

Kada je tehnologija u pitanju – navikli smo da se na tržištu pojavljuje sve više pametnih uređaja koji svojim opcijama olakšavaju svakognevicu mnogih ljudi.

Sada se svim pametnim telefonima, satovima i narukvicama pridružio još jedan pametni uređaj koji je proizvela kompanija Samsung. U pitanju je pametni kaiš.

Sve je počelo kao projekat na servisu “Kickstarter”, da bi ovaj proizvod naišao na podršku od strane južnokorejskog tehnološkog giganta.

Idejni tvorci pametnog kaiša pod nazivom Welt navode da je ovaj uređaj nastao kako bi olakšao put do zdravih navika velikom broju ljudi. Pametni kaiš je opremljen senzorima za praćenje širine struka, aktuvnosti i navika u unošenju hrane, a bez obzira na sve to – izgleda kao običan kaiš.

Osim ovih mogućnosti, pametni kaiš će moći da broji korake koje pređe njegov korisnik svakog dana, ali i da izmeri vreme koje je korisnik proveo sedeći.

Sve podatke – do kojih dođe pametni kaiš – korisnik može da isprati na aplikaciji na svom pametnom telefonu. Inače, pametni kaiš se puni na isti način na koji se puni i telefon, a ima bateriju koja može da traje više od 20 dana.

Cena ovog proizvoda je 69 dolara, a prve isporuke modela Clasic, Clasic Men, Clasic Woman i Preminum na tržištu će se naći u januaru 2017. godine.

Pogledajte kako radi i izgleda pametni kaiš kompanije Samsung:

07/09/2016 10:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments