Osnovac iz Kikinde napravio najbolju video igru

30/03/2016 13:59

Osnovac iz Kikinde napravio najbolju video igru

Na međunarodnom takmičenju “Nojman – informatičko takmičenje talenata” koje se nedavno održalo u Mađarskoj, učestvovao je i učenik iz naše države, Andrej Mihajlov.

Andrej je učenik Osnovne škole “Sveti Sava” iz Kikinde i ima 13 godina, a na ovom takmičenju je osvojih prvo mestu u kategoriji Računarske igre za osnovne škole.

Sa igricom pod nazivom “AMG“, koju je osmislio i kreirao uz podršku profesora, Andrej je osvojio i žiri i publiku.

Video igra “AMG” rađena je u programu “Multimedija Fusion” i predstavlja retro arkadnu igru. Ima potencijal da se razvija, a postavljena je na igračkoj platformi gamejolt.com.

Na međunarodnom takmičenju informatičkih talenata učestvovalo je više od 80 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Mađarske, Transilvanije i Vojvodine.

“Nisam se uopšte plašio kada sam izašao da im pričam, zato što sam znao o čemu govorim. Igrica je napravljena na osnovu staromodnih igara kao što su Super Mario i slične. To je bila ideja i nekako sam dodao svoj stil i element koji se meni najviše svideo i na osnovu toga sam zapravo napravio tu igru”, rekao je Andrej Mihajlov.

Osim što je talentovan za tehnologiju, Andrej je i učenik V razreda muzičke škole, a u slobodno vreme komponuje i muziku za igrice.

30/03/2016 13:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments