Najbolji trikovi za unutrašnju i spoljašnju zaštitu mobilnih telefona

27/09/2017 16:22

Najbolji trikovi za unutrašnju i spoljašnju zaštitu mobilnih telefona

Pored samog spoljašnjeg dela telefona, veoma je važno da svoj mobilni telefon zaštitite i iznutra.

Zaštita gedžeta, pa samim tim i mobilnih telefona, nije lak posao, jer ih koristimo svakodnevno. Međutim, popravka ili kupovina novog telefona košta mnogo više, nego vreme koje ćemo potrošiti da sačuvamo našeg elektronskog ljubimca.

Rukovati sa oprezom

Pre svega, veoma je važno da vodite računa o svom telefonu, uvek, kao da je nov. Trudite se da vam ne ispada, ne bacajte ga i ne stavljajte na površine koje ga mogu izgrebati. Takođe, vodite računa da što nežnije pritiskate ekran prilikom rukovanja.

Ekran

Zaštitite ekran posebnim folijama koje možete kupiti u svakoj prodavnici mobilnih telefona. Pored toga što ćete sprečiti ogrebotine, “touch screen” telefoni biće zaštićeni i tokom eventualnog pada. A bez ispravnog ekrana, telefon ne može funkcioniše, zar ne?

Maska za telefon

Ne zaboravite da, pored ekrana, zaštitite i ostatak telefona. To ćete najbolje postići maskama ili futrolama. Tako će ceo telefon biti siguran, čak i kada vam ispadne.

Antivirus program

Pored spoljašnje zaštite, imajte na umu da telefon treba da bude siguran i “iznutra”. Instalirajte antivirus program, a ukoliko niste sigurni koji je najbolji, posavetujte se sa IT stručnjakom.

27/09/2017 16:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments