Besplatni udžbenici kasne!

08/09/2016 09:39

Besplatni udžbenici kasne!

Besplatne udžbenike na osnovu svog materijalnog stanja ove školske godine trebalo bi da dobije 45.000 učenika – ali oni još uvek nisu stigli.

Iako je školska godina počela učenici osnovnih škola koji su ostvarili pravo na besplatne udžbenike još uvek ih nisu dobili jer udžbenici kasne.

Naime, problem je nastao zbog javnih nabavki koje zbog otežanog rada Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u periodu tehničke vlade nisu mogle da budu pokrenute na vreme, navode iz ovog ministarstva.

Na tenderu je učestvovalo 15 izdavača, a vrednost javne nabavke je 300 miliona dinara, sa PDV-om. Isporuku udžbenika obavljaju izdavači, pa zbog toga neće sva deca knjige dobiti u isto vreme.

– Do kraja nedelje će kompleti stići u sve obrazovne ustanove, sem u nekoliko škola u Zaječaru i Knjaževcu, jer je tamo bilo nekih tehničkih problema – navode u resornom ministarstvu. – I oni će, međutim, u najskorijem roku dobiti knjige.

Besplatni udžbenici sleduju đacima koji su korisnici materijalne pomoći, a dobiće knjige iz matematike, srpskog, odnosno maternjeg jezika, sveta oko nas, prirode i društva i stranog jezika kao obaveznog predmeta. Za učenike od petog do osmog razreda obezbeđeni su udžbenici za matematiku, srpski jezik, prvi strani jezik, geografiju, istoriju, hemiju, fiziku i biologiju.

Izvor: Novosti

08/09/2016 09:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments