Počinje upis prvaka!

31/03/2016 09:27

Počinje upis prvaka!

Upis dece u prvi razred osnovne škole školske 2016/2017. godine počinje u petak, 1. aprila i traje do 31. maja 2016. godine.

Ove godine se u osnovnu školu upisuju deca rođena 2009. godine i ona koja su rođena do 1. marta 2010. godine, odnosno deca koja do početka školske godine imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.

Roditelji moraju upisati dete u prvi razred osnovne škole, a škole su u obavezi da upišu svako dete sa područja škole.

Ukoliko žele, roditelji mogu upisati dete i u drugu školu, ukoliko prethodno podnesu zahtev (najkasnije do 1. februara tekuće kalendarske godine).

Pogledajte koja dokumentacija je potrebna za upis deteta u prvi razred!

Novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 dinara biće kažnjeni roditelji odnosno staratelji ako namerno ili bez opravdanog razloga ne upišu decu u osnovnu školi ili ako dete bez opravdanog razloga ne pohađa nastavu u osnovnoj školi.

Kako bi se utvrdilo da li je dete spremno za pohađanje nastave, vrši se ispitivanje od strane pedagoga ili psihologa koji na maternjem jeziku deteta i primenom standardnih postupaka i instrumenata određuje spremnost deteta za upis.

Upisivanje deteta u školu za učenike sa smetnjama u razvoju vrši se na osnovu preporuke izabranog lekara nadležnog doma zdravlja, procene interresorne komisije zapružanje dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške učeniku i uz saglasnosti roditelja.

Upis dece sa smetnjama u razvoju u osnovnu školu definisan je Pravilnikom o pružanju dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške učeniku.

31/03/2016 09:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments