Otvoren konkurs u okviru programa „ Škole za 21. vek“.

21/11/2017 15:09

Otvoren konkurs u okviru programa „ Škole za 21. vek“.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i British Council pokrenuli su trogodišnji regionalni program podrške „ Škole za 21. vek“ za razvoj kapaciteta osnovnih škola u Srbiji i drugim zemljama Zapadnog Balkana,

 

Cilj programa jeste da se omogući učesnicima da steknu veštine od suštinskog značaja za ostvarivanje pozitivnog doprinosa kulturi i privredi 21. veka.

Sve osnovne škole iz Srbije pozvane su da se priključe ovom programu putem obrazca za onlajn prijavu na sajtu British Council a.

Direktori škola i nastavnici iz svake od deset odabranih škola će proći kroz obuku kako bi uvrstili ključne veštine u procesu učenja kod đaka. Takođe, svaka će od odabranih deset škola dobiti Micro:bit računare i učestvovati u drugim aktivnostima ovog programa.

Ovaj program će se sprovoditi paralelno sa opštim nastavnim planom i programom u cilju razvoja veština kao što su digitalne veštine, veštine rešavanja problema i kritičkog razmišljanja, koje su učenicima neophodne za uspešnu karijeru na radnom mestu ili za nastavak obrazovanja.

Rok za prijavu je 30. novembar 2017. godine.

 

Izvor: mpn.gov.rs

21/11/2017 15:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments