Popularno – škola engleskog za bebe od tri meseca!

27/06/2017 11:34

Popularno – škola engleskog za bebe od tri meseca!

Poznato je da deca u najranojem periodu života imaju sposobnost da najviše nauče i da najbrže usvoje sve što im se novo događa u životu.

Upravo sa ciljem da što bolje nauče i strani jezik roditelji svoju decu upisuju u škole stranog, odnosno uglavnom engleskog jezika već sa tri meseca.

Kako u svetu ovo nije novina, tako je sve više škola stranih jezika za bebe i u Srbiji. Ali kada bi najranije trebalo da deca počnu da uče strani jezik?

Iako je sigurno da će brže i bolje strani jezik naučiti ako krenu ranije da ga uče, logopedi upozoravaju da na taj način može doći do problema u usvajanju maternjeg jezika kod dece.

Ipak – predavači tvrde da bi trebalo da deca što pre počnu da uče engleski i da je to način da postanu poliglote, što roditelji uglavnom podržavaju.

Deca uzrasta od tri meseca još uvek ni ne hodaju, niti pričaju, ali u ovim školama počinju da uče strani jezik kroz igru i pesmu, što im je u tom periodu najzanimljivije.

Usvajanje maternjeg i učenje stranog jezika

Deca matergnji jezik usvajaju spontano do sedme godine nakon čega počinju da uče različita pravila u školi. Ukoliko dete ranije počne da uči još jedan jezik velika je verovatnoća da će i taj jezik uspešno usvojiti i početi da ga koristi (gotovo) jednako kao i maternji.

Ipak – dvojezičnost ne nastaje tako što se dete u najranijem periodu veštački stavlja u situaciju u kojoj se govori neki strani jezik. Dvojezičnost kod dece nastaje kada roditelji pričaju različite jezike, odnosno kada imaju različite maternje jezike.

Preporučuje se da deca počnu da uče strani jezik nakon treće godine – kada već usvoje maternji jezik kako ne bi došlo do poteškoća prilikom učenja oba jezika, a potencijalno i govornih mana, mešanja reči i problema prilikom pravilnog izgovaranja određenih reči.

27/06/2017 11:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments