U čemu je prednost igranja igrica?

25/12/2022 16:58

U čemu je prednost igranja igrica?

Stručnjaci ističu da igranje video-igara pruža određene zdravstvene koristi.

Naime, ovakav vid “igre” smanjuje depresiju, umanjuje stres i generalno stvara dobar osećaj.

Prednosti igrica

Postoji mnoštvo dokaza koji podržavaju igranje igrica. Naime, ukoliko izvdvojite malo vremena za igranje igrica možete poboljšati vaše psihičko zdravlje na razne načine.

Poboljšavaju raspoloženje

Postoji samo nekoliko boljih načina da popravite svoje raspoloženje od onog osećaja pobede koji dolazi kada konačno pređete težak nivo video-igrice ili je uspešno završite.

Ovo se posebno odnosi na igrice u kojima igrači pokušavaju da pronađu način da sruše i osvoje neprijateljske krunske kule.

Igranje mobilnih igara može pomoći da se anksioznost drži na odstojanju i da se lakše uđe u stanje opuštenosti. Ako ljudi postanu srećniji samo kroz igranje mobilnih igara, zašto bi onda iko osporavao emocionalne koristi koje one donose?

Treniraju mozak

S obzirom na to da pojačavaju aktivnost mozga, onlajn bingo i slične igrice su vrlo korisne. Svest o prostoru je povećana zahvaljujući bingo igricama, jer igrači moraju da posmatraju različite horizontalne, vertikalne i dijagonalne šablone kako bi prešli igricu.

Pored toga, redovno igranje ovih igrica može da pomogne u poboljšanju pamćenja.

Skretanje misli sa problema

Igranje video-igrica omogućava osećaj bekstva od stvarnosti, s obzirom na to da zahteva punu pažnju i duboku koncentraciju.

25/12/2022 16:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments