Tri nova predmeta za petake

22/03/2017 11:46

Tri nova predmeta za petake

Učenici koji školske 2017/2018. godine budu pohađali peti razred osnovnih škola u Srbiji imaće tri nova predmeta u svojim rasporedima časova.

Naime, budući petaci će biti prva generacija koja će imati predmete: informatika i računarstvo, tehnika i tehnologija i fizičko i zdravstveno vaspitanje.

Dosadašnji izborni predmeti kao što su čuvari prirode, svakodnevni život u prošlosti, hor i orkestar – za njih će biti vannastavne školske sekcije, ukoliko bude prihvaćen novi predlog nastavnog plana za starije razrede u osnovnoj školi.

“Informatiku kao obavezan predmet uveli smo u petom razredu sa jednim časom nedeljno sa sadržajima oslonjenim na program izbornog predmeta informatika i računarstvo koji je prošle godine usvojio Nacionalni prosvetni savet. Predmet tehničko i informatika postaće tehnika i tehnologija”, kaže pomoćnik direktora Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Gordana Mijatović.

Savremena varijanta fizičkog i zdravstvenog vaspitanja zauzeće dva časa nedeljno u rasporedu petaka, a izabrani sport, koji je do sada bio treći čas fizičkog – prelazi u vannastavne aktivnosti, dok će na njegovo mesto doći informatika.

Izvor: Politika

22/03/2017 11:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments