U Savremenoj osnovnoj školi ostalo još malo mesta

11/08/2020 15:02

U Savremenoj osnovnoj školi ostalo još malo mesta

Pred početak (n)ove školske godine jedna od najtraženijih škola i ovoga puta je Savremena osnovna škola na Novom Beogradu. Iz ove stvarno drugačije škole poručuju da su u mnogim razredima popunjena sva mesta za upis učenika, bez obzira na otvaranje novih odeljenja, dok je u ostalim razredima preostalo svega nekoliko slobodnih mesta.

Pritom, samo još ovog meseca školarine su niže čak do 35%. To znači da bi roditelji koji žele svom detetu da obezbede savremeno obrazovanje po standardima Univerziteta u Kembridžu trebalo da požure i prijave se dok još ima mesta.

Zašto svi žele u Savremenu?

Ova jedinstvena škola vrlo brzo je postala podjednako omiljena i kod svih osnovaca i kod njihovih roditelja. Otuda ne čudi što manje od mesec dana pre početka nove školske godine u njoj gotovo da nema slobodnih mesta.

Direktorka Savremene osnovne škole Jasmina Franolić, koja sa velikom energijom i posvećenošću vodi ovu školu, ističe da su navikli da od samog početka vlada veliko interesovanje roditelja, koji su u našoj školi prepoznali najbolje mesto za odrastanje i obrazovanje njihove dece. 

– Ni ova godina nije izuzetak, a posebno zbog aktuelne situacije, budući da su roditelji uvideli kvalitet naše onlajn-nastave. Stoga smo otvorili nova odeljenja, međutim i sa tim proširenim kapacitetima, popunili smo sva mesta za VI razred, u I i II razredu imamo još svega 2, 3 mesta po odeljenju, dok je u ostalim razredima slična situacija. Raduje nas što su roditelji prepoznali trud, posvećenost i kvalitet koji ulažemo u rad i zaista nastojimo da svima izađemo u susret, međutim, kako bismo osigurali visok kvalitet nastave, ne možemo da prekoračimo optimalan broj učenika po odeljenjima – navodi direktorka Franolić. 

Posvećenost svim segmentima obrazovanja i razvoja dece

Savremena osnovna škola ima akreditaciju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Univerziteta u Kembridžu, zbog čega učenici u njoj mogu da se školuju na Nacionalnom i Kombinovanom programu, na kome se jedan deo nastave odvija na engleskom jeziku

Bezbedno i interaktivno okruženje, napredni metodički pristupi i nastava obogaćena najkvalitetnijom edukativnom tehnologijom samo su neki od razloga zašto učenici u ovoj školi stiču stvarno drugačije obrazovanje, nakon koga mogu da se upišu u najbolje domaće i inostrane srednje škole i gimnazije.

Jedan od slikovitih primera daje Jasna Jeremić, mama učenice Tijane, koja je posebno zadovoljna školskim programom i nastavnicima. 

– Zdravlje i sigurnost deteta su mi na prvom mestu, a u Savremenoj su okruženje i odnos prema učenicima takvi da se dete razvija u najzdravijoj atmosferi. Pored svega što nudi učenicima, Savremena još ima i izvanredan program, koji našoj deci garantuje uspešnu budućnost. Sve ovo me je navelo da upišem dete u ovu školu – kaže Tijanina mama.

Savremena je i jedina škola u regionu koja u nastavi primenjuje program zasnovan na teoriji za razvoj višestruke inteligencije profesora sa Harvarda Hauarda Gardnera, zahvaljujući čemu deca razvijaju sve svoje talente, otkrivaju one skrivene i izrastaju u zadovoljne mlade ljude. Upravo to je i razlog što ova škola predstavlja pravo otkrovenje i za roditelje i za decu:

– Prezadovoljni smo, zaista, i školom, i učiteljicom, i drugarima. Ovo je nešto potpuno novo za nas, nismo mogli ni da zamislimo da ovakvo svetsko obrazovanje postoji i u Srbiji. Savremena je zaista potpuno druga priča – reči su Sandre Rodić, Mihajlove mame.

Nastava podržana najnovijom edukativnom tehnologijom

U Savremenoj deca uče kako da moderne tehnologije upotrebljavaju na kreativan i produktivan način, a i celokupan prostor za učenje i rekreaciju dizajniran je za najefikasnije usvajanje znanja i uravnotežen razvoj osnovaca. Nastava se odvija u moderno opremljenim study hubovima i STEAM labovima, dok se sportski i timski duh fer igre svakodnevno uče i vežbaju na multifunkcionalnom sportskom terenu u dvorištu škole. U skladu sa svetskim konceptom obrazovanja koji se neguje u Savremenoj, osnovci ove škole od ranog uzrasta stiču i IT znanja, ovladavaju digitalnom pismenošću, tako važnom za svakog obrazovanog i uspešnog pojedinca u 21. veku.

Da li ste znali da ova škola jedina u našoj zemlji poseduje sopstvenu, najkompletniju Distance Learning platformu za učenje na daljinu, koja se koristi kao dodatni resurs za učenje? Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj DL platformi, savremeni osnovci su tokom vanrednog stanja imali najbolji kvalitet onlajn-nastave: uživo su pratili časove koje su im onlajn držali njihovi dobro poznati učitelji i nastavnici, gledali ih snimljene u arhivi kada su želeli, radili domaće zadatke, komunicirali sa učiteljima, nastavnicima i vršnjacima, čak prelazili i dodatne kurseve za proširivanje svog znanja i išli na virtuelnu ekskurziju oko sveta, na koju su poveli i vršnjake iz cele Srbije. Zahvaljujući tome, sa osmehom su prošli kroz ovaj izazovan period. Pored dece, DL platformom posebno su bili oduševljeni roditelji:

– Niko nije mogao ovo bolje da organizuje od Savremene. Ne znam za dete u mom kraju ili široj porodici da je bilo ovoliko srećno tokom vanrednog stanja – sa oduševljenjem prenosi svoje utiske Sanja Trikić, Miličina mama.

Zadovoljstvo ovom naprednom platformom za učenje na daljinu, kakva se koristi samo u najboljim školama sveta, deli i Jelena Marković, Aleksina mama:

– Naši utisci su stvarno sjajni zato što je Savremena obezbedila odličnu platformu zahvaljujući kojoj su deca prešla kompletan sadržaj, ništa nisu propustila, a učiteljica je bila dostupna 24 časa. Drugim rečima: imali su kvalitetnu nastavu kao da su u učionici.

Ostalo je još malo mesta i vremena da svom detetu obezbedite savremeno školovanje

Nova školska godina je pred vratima, a u trenutku objavljivanja ovog teksta u nekim razredima Savremene već su popunjeni kapaciteti, dok je u ostalim odeljenjima ostalo još svega nekoliko mesta i upis uz 35% popusta na školarine će uskoro biti zatvoren.

Zato ukoliko želite da vaše dete dobije najsavremenije obrazovanje, po najpovoljnijim uslovima, požurite i prijavite se za upis u generaciju 2020/2021. Neka jedno od poslednjih mesta bude baš vaše!

11/08/2020 15:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments