Vojvodina: Počeo upis u osnovne škole

03/04/2017 11:50

Vojvodina: Počeo upis u osnovne škole

Prijave za upis u prvi razred osnovnih škola na teritoriji Vojvodine počeo je 3. aprila i trajaće se do 31. maja 2017. godine.

Iako je zvanični rok za upis kraj maja meseca, škole će moći da upisuju i nakon tog datuma, odnosno do 1. septembra.

Upis u osnovne škole

Prvi razred osnovnih škola na teritoriji Vojvodine ove godine će upisati oko 17.600 učenika – procenjuje se na osnovu podataka o deci koja pohađaju obavezni pripremni predškolski program.

Manje đaka prvaka

U poređenju sa upisom u prvi razred osnovne škole prošle godine – broj dece je manji za oko 300, a ove godine se upisuju deca koja do 1. septembra 2017. godine navršavaju najmanje šest i po godina, a najviše sedam i po godina, odnosno deca rođena u periodu od 1. marta 2010. godine do 28. februara 2011. godine.

Deca koja će do 1. septembra napuniti šest godina takođe mogu upisati prvi razred ukoliko prođu obaveznu proveru spremnosti za polazak u školu, kao i deca koja su starija od sedam i po godina – ukoliko zbog bolesti ili iz drugih opravdanih razloga nisu mogla ranije da se upišu.

Spisak državnih osnovnih škola

Na zahtev roditelja i u skladu sa svojim mogućnostima škole moraju da upišu svako dete sa područja škole ili sa područja druge škole.

03/04/2017 11:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments