Letnji napitak koji štiti naše telo!

15/06/2022 11:41

Letnji napitak koji štiti naše telo!

Tokom leta unosimo više tečnosti u organizam kako bi lakše podneli veoma visoke temperature i osvežili se. Predstavljamo vam letnji napitak koji štiti naše telo, zdravlje ali i lepotu.

Jedan od najzdravijih letnjih napitaka je sok od paradajza, koji bi trebao da se nađe što češće na trpezi. Svež paradajz kao jedan od plodova leta predstavlja izvor zdravlja, a njegov sok – dodatno okrepljuje i osvežava tokom vrelih letnjih dana.

Paradajz u sebi ima visok nivo antioksidanasa, a pored toga i vitamine C i E, kao i beta-karoten i minerale kalijum i mangan.

Osim svega ovoga, paradajz sadrži i likopen – sastojak koji pomaže u borbi sa kancerogenim ćelijama i delotvoran je kod mnogih bolesti.

Likopen obnavlja komunikacijska kanale među ćelijama i pomaže eliminaciju kancerogenih materija i toksina iz tela, što pomaže i u borbi sa drugim zdravstvenim komplikacijama i bolestima.

S obzirom na to da likopen naše telo samo ne može da proizvede, a da je veoma koristan i zdrav – ima sposobnost da reguliše nivo masnoće u krvi, da se bori protiv prevremenog starenja i da naše telo oslobodi od slobodnih radikala – važno je da ovaj sastojak unosimo kroz hranu, a paradajz je najbolji izbor likopena.

Stručnjaci su došli do zaključka da je iskoristljivost likopena bolja ako paradajz konzuirate kuvan, a da je jedna čaša paradajz soka dnevno – sasvim dovoljna da obezbedimo svom telu zdravlje, hidrataciju i zaštitu od kancerogenih materija i toksina.

15/06/2022 11:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments