Nevolje sa domaćim zadacima: Pomozite detetu da obaveze posle škole ne budu bauk

24/11/2017 16:23

Nevolje sa domaćim zadacima: Pomozite detetu da obaveze posle škole ne budu bauk

Odmah nakon škole, poslednje što svako dete želi da radi jeste da piše sastav ili da rešava zadatke iz matematike. Evo kako da pomognete vašem detetu da se fokusira i uspešno reši završi sav domaći.

Dok dete ne stekne naviku da posle škole ipak ima i dalje obaveze, vi ćete morati da učestvujete u rešavanju zadataka. Kako bi ovo prošlo što bezbolnije i produktivnije, poslušajte naredne savete.

Razumna očekivanja

Cilj domaćih zadataka u ranoj dobi jeste da kod dece stvori dobre navike učenja i osećaj uspeha. Zato, nemojte da pretpostavite da će dete odmah shvatiti uputstva ili da će u startu biti uredno. Imajte razumevanja i strpljenja dok dete ne stvori svoju rutinu.

Mesto za domaći

Stvorite radni prostor za vaše dete, gde će učiti i rešavati zadatke, Potrudite se da taj deo kuće budu dobro osvetljen i da bude na mirnom mestu, gde neće biti nikakvih ometanja.

Idealno vreme za domaći

U zavisnosti od kapaciteta deteta, vreme za domaći može da bude odmah posle škole, pre ili nakon večere. Dozvolite vašem detetu da izabere kada mu najviše odgovara i toga se svakodnevno pridržavajte.

Bez prevelikog mešanja

Dete mora samo da uradi domaći zadatak, a ne da budete izamanipulisani i da na kraju vi rešavate zadatke umesto njega. Stoga, nemojte se mnogo mešati, a pomozite samo u slučaju da dete samo zatraži to od vas.

24/11/2017 16:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments