Mladi umetnici – postaju uspešniji ljudi!

23/02/2017 16:27

Mladi umetnici – postaju uspešniji ljudi!

Stručnjaci ne prestaju da istražuju razlike između izuzetno uspešnih i manje uspešnih ljudi, a cilj je doći do odgovora – da li postoji neki jedinstveni uzrok?

Šta je zajedničko uspešnim, a šta neuspešnim ljudima (osim situacije u kojoj se trenutno nalaze)? Upravo je to deo odgovora na pitanje – kako da dete postane uspešna osoba kada odraste?

Pročitajte i: Pokazatelji da je vaše dete talentovano!

Na osnovu istraživanja naučnika sa Univerziteta Mičigen, osobe koje su veoma uspešne u svom poslu ili one koje su patentirale neke izume – tokom školovanja bile su češće angažovane oko nekih kreativnih i umetničkih predmeta.

beba crta

S obzirom na to da je za dobru ideju, bilo za posao ili izum, potrebna doza kreativnosti i mogućnost da se zamisli do tada nezamislivo – ima smisla što su baš deca angažovanija oko umetnosti u detinjstvu izrasla u uspešnije ljude.

Časovi muzičkog i likovnog ili dodatno angažovanje van škole u nekoj umetnosti koja podrazumeva kreativne misli i izražavanje mogu biti od velike koristi za razvoj ličnosti deteta, ali i njegovu sposobnost za apstraktno mišljenje koje može dovesti vremenom do kreiranja uspešnih poslova i karijera.

devojcica-svira-klavir

Pročitajte i: Zabavan način da postaknete moždane vijuge svog deteta

23/02/2017 16:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments