Predivne, ali veoma opasne turističke destinacije!

04/09/2017 14:44

Predivne, ali veoma opasne turističke destinacije!

Zbog visoke stope kriminala, terorističkih napada i rizika od doslovno nestajanja sa lica zemlje, ove destinacije, prema savetima svetskih medija, bolje preskočite prilikom planiranja narednog odmora!

Peru

Zbog jedinstvene kulture i destinacija poput svetog grada Inka Maču Pikčua, Peru je oduvek privlačio mnoštvo turista. Međutim, pored svih svojih lepota, ova država u Južnoj Americi poznata je i po narko kartelima i terorističkim grupama, te je veoma rizična za sigurnost turista.

Bankok

Tajland je godinama broj jedan turističko mesto. Tamo se uistinu možete nezaboravno provesti, ali ne na pozitivan način. Bankok ima problem sa kriminalom i korupcijom, a vlasti kao da ne čine ništa po tom pitanju. U ekstremnim slučajevima, dešavalo se da turisti imaju fatalne “nesreće”, pa čak i da nestanu bez traga i glasa.

Rio de Žaneiro

Od devedesetih godina, vlasti rade na bezbednosnim merama, međutim, Rio je poznat po velikoj stopi sutnog kriminala, poput pljački. Stoga se savetuje da putujete u grupama, čvrsto držite svoje torbe i ne pričate sa nepoznatima, jer je mnogo šarlatana koji mogu da vas pokradu za tili čas.

Izrael

Iako je ova država prebogata istorijom i treba da vam bude na listi zemalja koje treba da posetite, nimalo ne iznenađuje činjenica da je tamo veoma rizično otići. Bombaški napadi su skoro pa svakodnevni.

Bogota

Glavni grad Kolumbije je mnogo sigurniji sada, nego u vreme Pabla Eskobara, jer su vlasti smanjile rizik od kriminala. Međutim, karteli su i dalje i te kako aktivni, a zabeležene su i brojne otmice turista.

Mumbaj

Zbog velikog siromaštva, u Mumbaju postoji veliki rizik od toga da budete opljačani.

Haiti i Dominikanska Republika

Karibi su svakako na prvom mestu kada su opasne destinacije u pitanju, ali isto tako svima odmah padaju na pamet kada pomislimo na “raj na zemlji”. Uistinu, ovo mesto je predivno, ali kindapovanja, pljačke pa čak i seksualni napadi se s vremena na vreme ovde događaju.

Kingston

Čuvena po Bob Marliju, Jamajka nudi toliko toga primamljivog turistima. S druge strane, uprkos radu policije i vojske, često se dešavaju pljačke i napadi.

04/09/2017 14:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments