Ukrštenice za razvijanje memorije i koncentracije!

31/05/2016 13:47

Ukrštenice za razvijanje memorije i koncentracije!

Kada je u pitanju zabava – najmlađi su spremni za sve! A šta kažete da im kroz zabavu provučete i način na koji će se njihova memorija razvijati? Zvuči odlično, zar ne?

Ako želite da pomognete svom detetu da razvije memoriju i vremenom počne lakše da pamti – potrebno je da mu zadajete zadatke. Ili da kroz zabavu razvijete ovu veštinu kod deteta.

Stručnjaci su došli do zaključka da je rešavanje ukrštenih reči odličan način da se deca zabave, a da pritom uče nove stvari i razvijaju memoriju.

Ukoliko biste uveli redovno rešavanje ukrštenih reči dete bi vremenom uspelo da razvije svoju memoriju koja će mu tokom školovanja biti od izuzetnog značaja.

Naravno, ne možete očekivati da će se dete samo setiti da rešava ukrštene reči, niti će moći da dođu do svih rešenja potpuno sami, zato bi bilo dobro da od ovoga napravite porodičnu zabavu.

Navedite dete da samo dođe do jednostavnijih rešenja, dok biste vi trebalo da budete zaduženi za malo teža pitanja.

Kada ukrštene reči postanu rutina – ne dozvolite da se dete opusti, nego ga navedite da se seti nekih težih rešenja na koja ste ranije vi davali odgovore.

U toku rešavanja razgovarajte o pojmovima koji se upisuju, širite znanje svog deteta, ali i njegovo interesovanje.

Pronađite definicije nekih reči koje su teže i sa kojima se dete prvi put sreće, tako će drugi put znati samo da reši i taj pojam.

31/05/2016 13:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments