Prva radiostanica sa programom samo za bebe!

07/11/2016 15:02

Prva radiostanica sa programom samo za bebe!

Poznato je da bebama prijaju određeni zvuci koji ih smiruju i uspavljuju – što ih čini glavnom ciljnom grupom Sleepyhead Radio iz Hempšira (Engleska).

Naime, ova radiostanica je prva u svetu koja na svom programu ima samo različite zvuke, kao što su oni koje proizvode električne grejalice, fen i drugi slični uređaji.

Na ovaj način, Sleepyhead radiostanica pomaže da se bebe lakše uspavaju bez prevelike muke roditelja, a ideja je protekla od strane voditeljke Sem Oukli koja je baš taj problem imala sa svojim sinom.

Program radiostanice se emituje bez prestanka, a među najpopularnijim zvucima su, pored zvuka koji ispušta grejalica, i zvuci talasa i vode u fontani.

Bebe umiruju određeni zvuci i pomažu im da lakše zaspu

Bebe umiruju određeni zvuci i pomažu im da lakše zaspu

Sem Oukli je primetila da se njen sin Džordž, dok je bio beba, lakše smiri kada samo pet minuta sluša zvuk nekog uređaja iz domaćinstva pa je zato snimila ove zvuke i puštala ih sinu kada želi lakše da ga uspava, a kasnije je iste prodavala na internetu kako bi pomogla i drugim roditeljima.

Stručnjaci su dokazali da stalni šum može umiriti bebe jer im daje utisak poznatog okruženja, a zvukove koji bi mogli da ih uznemire – maskiraju i sakrivaju. Naravno, ovo nije niti bi trebalo da bude jedini način da se beba smiri ili uspava, ali može biti korisna pomoć kada neke druge stvari ne pomažu.

07/11/2016 15:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments