Rodio se drugi, ali je ipak stariji blizanac!

15/11/2016 12:31

Rodio se drugi, ali je ipak stariji blizanac!

Poznato je da razlika između blizanaca u vremenu može biti od nekoliko minuta do nekoliko sati, ali se ne dešava baš često da drugi blizanac po rođenju – postane stariji!

Blizanci su sami po sebi čudo prirode, pa je sve vezano za njh zanimljivo. Ipak, ovo je nešto što se ne viđa tako često!

Naime, bračni par Piterson iz Masačusetsa postali su roditelji dva dečaka – blizanca – u prvim satima 6. novembra, tačnije u noći kada je počinjalo zimsko računanje vremena.

Semjuel – blizanac koji se prvi rodio, rođen je u 1:39 po lokalnom vremenu, a njegov mlađi brat – Ronan – rodio se tačno 31 minut posle njega, što inače ne bi bio nikakav problem niti novost – da se u međuvremenu nije sat pomerao za jedan unazad.

Upravo zbog toga Ronan, koji je rođen u 2:10 po starom vremenu, nakon prelaska na zimsko računanje vremena – “na papiru” je, prema pomerenom satu, on rođen u 1:10, odnosno 29 minuta pre svog starijeg brata!

Ovo će sigurno biti zanimljiva priča koja će pratiti živote Semjuela i Ronana, ali i bolnicu u kojoj se ovo dogodilo – po prvi put!

15/11/2016 12:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments