London: Umetnost samo za pse

01/09/2016 12:10

London: Umetnost samo za pse

Otvorena je prva izložba savremene umetnosti koja je namenjena samo psima! Ova izložba se nalazi u Londonu, a sastoji se od radova specijalno dizajniranih za čovekovog najboljeg prijatelja.

Na izložbi su zajedno radili umetnici, veterinari i stručnjaci za pse, a rezultat su četiri instalacije u kojima će moći da uživaju samo ljubimci londonskih dama i gospode.

Na ovaj način su londonski umetnici želeli da privuku pažnju javnosti i medija, a među rekvizitima na izložbi našli su se i veliki bazen sa lopticama, instalacija koja simulira vožnju automobilom i mlazevi vode koji izleću iz prskalica u obliku posude za hranu i slično.

“Iako je ovo bio jedan od najtežih izazova sa kojima sam se suočio u svojoj karijeri, jedva čekam da vidim da li ću od radosnih repića dobiti odobrenje”, rekao je Dominik Vilkoks, autor izložbe.

Karte za izložbu, koja će trajati samo tri dana, rasprodate su davno pre otvaranja, a ceo projekat deo je kampanje #PlayMore campaign organizacije More Than pet, koja je pokrenuta sa ciljem da se vlasnici pasa i mačaka postaknu da se što više igraju sa svojim ljubimcima.

Pogledajte kako izgleda ova izložba:

01/09/2016 12:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments