Ovaj sok usporava starenje i jača imunitet!

17/11/2016 16:52

Ovaj sok usporava starenje i jača imunitet!

Priroda ima rešenje za sve naše zdravstvene probleme – samo ih je potrebno otkriti. Upravo zato vam otkrivamo koje voće usporava strenje i jača imunitet.

Prema rečima stručnjaka, dovoljno je da dnevno popijete jednu ili dve čaše ovog soka i da budete sigurni da ćete sezonu virusa i gripa uspešno izbeći.

Nar – čudesno voće

Naime, svež sok od nara može vam pomoći da se tokom hladnih jesenjih dana zaštitite od svih virusa i bakterija koje napadaju vaš organizam i pomognete svom telu da se izbori sa prehladom.

nar-voce

Osim toga, sok od nara je veoma efikasan i u borbi protiv starenja zahvaljujući svojim sastojcima.

Nar je bogat vitaminima C, A i E, kalijumom, sadrži folnu kiselinu, moćne antioksidanse – flavonoid i elaginsku kiselinu.

Upravo zahvaljujući svojim sastojcima nar se uspešno bori protiv širenja kancerogeni ćelija, pogotovo kada je u pitanju tumor dojke, pluća i prostate.

Način pripreme i konzumiranja

Najbolje bi bilo da sok od nara popijete odmah nakon što iscedite ovo voće – i to bez dodataka šećera. Ako želite da usporite oksidaciju – dovoljno je da dodate nekoliko kapi soka od limuna.

Sok možete rastvoriti sa običnom vodom i to u srazmeri – 10 plodova : 8 časa vode.

Napomena: zbog mogućih interakcija sa lekovima, ovaj napitak se ne preporučuje pacijentima koji boluju od dijabetesa kao ni onima koji u terapiji koriste antidepresive, antiaritmike, antihipertenzive.

17/11/2016 16:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments