4 klasične igračke kojima to nije bila prvobitna namena

27/03/2018 12:22

4 klasične igračke kojima to nije bila prvobitna namena

Nikada ne biste ni poverovali da su ove popularne igračke u početku imale sasvim drugačiju namenu.

Plejdo plastelin

Džozef Mekviker, šef Kutol Products kompanije iz Ohaja čuo je od lokalnog učitelja da deca imaju problem sa korišćenjem gline za modelovanje na času. On je shvatio da je Kutol je sredstvo za čišćenje zidnih tapeta idealne teksture, te je poslao jedan deo školama davne 1955. godine. Godinu dana nakon toga, Mekviker i njegov ujak oformili su Rainbow Crafts kompaniju i počeli su da prodaju ovaj plastelin (play doh).

Frizbi

Frisbie Pie kompanija osnovana je 1871. godine, a pravila je pite koje je pakovala u činije nalik na frizbi. Igra praznog frizbija uskoro se proširila po školama kakav je Jejl, a prvi plastični disk fizbi osmišljen je 1957. godine.

Slinki

Ova popularna feder- igračka iz 90-tih godina nije imala tu namenu. Naime, inženjer Ričard Džejms je 1943. godine pokušao da dizajnira opremu za brodove u opasnim vodama. Slučajno je jedan izum ispustio, a onda je gledao kako se taj feder kreće. On je ovo podelio sa ženom Beti, koja je osmislila ime slinki. Ričard je potajmio 500 dolara i napravio 400 slinkija, a 1945. ponudio ih je u radnjama. Sve se prodalo za 90 minuta.

 

 

27/03/2018 12:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments