Najbizarniji običaji širom sveta

18/09/2017 11:34

Najbizarniji običaji širom sveta

Saznajte šta je poželjno, a šta nikako ne smete da radite u nekim zemaljama.

Nikaragva

Ukoliko vas put ikada nanese u ovu državu u srednjoj Americi, nemojte da vas začudi ukoliko se neko “pući” u vašem prisustvu. Ne, ne želi niko da vas poljubi, jednostavno u ovoj zemlji ljudi tako signaliziraju ka nekome ili nečemu. slično kao kada mi upiremo prstom.

Latinska Amerika

Ukoliko u bilo kojoj džravi Latinske Amerike posetite toalet, znajte da se tamo toalet papir ne baca u wc šolju, nego u korpu. Razlog je jednostavan- loš vodovodni sistem, a ukoliko pak, nepažnjom, bacite papir u wc šolju, možete prouzrokovati začepljenje vodovodne mreže. Zato, imajte ovo na umu!

Francuska

U svakoj kulturi, običaj ljubljenja varira, pa ipak, Francuska u ovome prednjači. Od toga da se broj poljubaca u obraz razlikuje od regiona do regiona, Francuzi imaju posebna pravila za muškarce i za žene kada je ljubljenje u pitanju.

Grčka

U ovoj zemlji, pljuvanje mlade, tokom venčanja, je poželjno, kako bi mlada imala sreće. Naravno, vremenom, pljuvanje se svelo na onaj poznati izraz “pu, pu, pu da ne ureknem”, pa ipak, nekada, ono je bio sastavni deo svadbene ceremonije.

Danska

Dok je za većinu nas, groblje jedno od najstrašnijih mesta, u Danskoj ovo pak nije slučaj. Danci se na grobljima rado okupljaju i druže.

SAD

Dok je u drugim zemljama napojnica proizvoljna u kafićima i restoranima, u SAD je obavezna, pa čak i uključena u račun prilikom plaćanja.

18/09/2017 11:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments