Eksperti tvrde: Ovih 5 stvari neophodne su na pustom ostrvu

01/02/2018 14:45

Eksperti tvrde: Ovih 5 stvari neophodne su na pustom ostrvu

Da li ste se ikada zapitali šta biste poneli na pusto ostrvo? U nastavku proverite da li su vaši odgovori ispravni,

Od praktičnih, do smešnih, pa i suludih, odgovori na ovo pitanje su individualni. Ipak, instruktor za preživljavanje Toni Nester, kaže da je 5 stvari neophodno, kada se nađemo na pustom ostrvu, a saznajte i šta je u pitanju!

1.Mačeta

Običan nož ili sekira nisu dovoljni za surove uslove na pustom ostrvu. Mačeta pomaže kako kroz probijanje kroz bujnu vegetaciju, do branja voća i sečenja na primer kokosa. Takođe, mačeta može da posluži i za samoodbranu.

2.Ležaljka

Nester kaže da ležaljka može biti pravi predmet za spašavanje života u brojnim situacijama. Uz to što nam omogućava spavanje na visini, ono nas štiti od brojnih opasnih životinja, poput zmija i škorpija. Takođe, ležajka može da posluži kao prečistač vode, kao ćebe, zaštita od sunca/kiše ili pak kao mreža za shvatanje hrane.

3.Mobilni telefon

Da, mobilni može da nam posluži čak i kada nemamo signala. Uz svetlo koje nam omogućava dok radi, baterija iz telefona može da nam zapali vatru.

4. Ogledalo

Ovde ne mislimo na ono malo koje devojke nose u torbi, već na signal ogledalo koje šalje odjsjaj kilometrima i tako može da nam dozove pomoć.

5. Porodična fotografija

Ovaj predmet nam neće pomoći da zapalimo vatru, dozove pomoć ili se odbranimo, ali je, prema Nestoru, veoma važan, jer nam daje mentalnu snagu.

 

01/02/2018 14:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments