Misterije na koje i dalje nemamo odgovor

12/02/2021 13:23

Misterije na koje i dalje nemamo odgovor

Sokrat je davno rekao “znam da ništa ne znam”, a, uprkos svom tehnološkom napretku, i dalje nemamo odgovore na brojna pitanja o svetu oko nas.

Kako je nastao svemir, ko je napravio piramide, šta je tamna materija i šta je prvo nastalo: kokoška ili jaje, samo su neka od pitanja koje ljudi postavljaju već vekovima.

Misterije sveta na koje nemamo odgovor

Šta se dešava unutar crne rupe?

Crne rupe su mesta gde je gravitacija toliko jaka da čak i svetlo ne može da pobegne i niko ne može da zna šta se zapravo u njoj nalazi.

Misterija svemira

Pored toga što još uvek nije sasvimd okazano kako je svemir nastao, naučnici ne znaju ni kada će on nestati. Znaju samo da život na Zemlji ima rok trajanja, jer zavisi od Sunca. A Sunce je zvezda koja će se jednog dana sigurno ugasiti.

Kako je nastao život na Zemlji?

Jedna teorija jeste da je život nastao u vodi, dok druga tvrdi da je nastao iz materija koja su na Zemlju stigla iz svemira, preko asteroida.

Egipatske piramide

Ova neverovatna zdanja sagrađena su između 2589. i 2504. godine pre nove ere. U to vreme, Egipćani nisu imali potreban alat, pa je pitanje kako su uspeli da sagrade velike piramide?

Ima li života u svemiru?

Još jedno večito pitanje za kojem čovek traga otkako je prvi put otišao u svemir jeste da li postoje živi organizmi na drugim planetama u univerzumu?

Radio signali iz dubokog svemira

Naučnici su uspeli da detektuju čudne radio signale iz dubokog svemira i ne znaju ko ih je poslao.

Šta je nastalo prvo: kokoška ili jaje?

Dok su naučnici bili ubeđeni da je prvo nastala kokoška, jer jaje ne može da nastane bez proteina koji se nalazi u jajnicima kokoške, pre nastanka ove ptice, postojale su životinje koje su legale jaja.

12/02/2021 13:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments