Mačke vukodlaci osvajaju internet!

12/11/2015 13:47

Mačke vukodlaci osvajaju internet!

Ukoliko vam se dopadaju mačke ali biste se radije odlučili za psa, onda je ovo pravi ljubimac za vas.

Ova posebna vrsta mačaka zove se „Lukoy“ (ime potiče od grčke reči lykos, što znači vuk) i rezultat je neobične genetske mutacije. Mačke vukodlaci imaju prilično retku dlaku, na šapama i oko očiju gotovo da je nemaju uopšte.

Džoni Gobl, veterinar i uzgajivač ove posebne vrste, navodi da ove mačke nemaju tipično ponašanje karakteristično za njihovu vrstu. S obzirom da veoma liče na vukodlake, potpuno je prirodno da se tako i ponašaju. Kada se igraju sa drugim mačkama mašu repom i odaju neke karakteristike lovačkih pasa. Veoma su odane i inteligentne.

23aec6ba10bfabc0225f38024e9dfb1e

Iako postoje saznanja da već decenijama postoje mačke sa osobinama vukodlaka, Džoni Gobl je zajedno sa suprugom Britni slučajno pronašao ovu čudnu vrstu mačaka još 2010. godine. Kako bi uklonili sumnje da je ovakav izgled mačaka rezultat neke bolesti, odveli su ih kod dermatologa koji bi tačno ustanovio o čemu je reč.

Rezultati raznih istraživanja otkrili su da folikuli koje mačke poseduju jednostavno ne mogu da proizvedu dlaku na nekim mestima na telu. Istraživanja su takođe pokazala da su mačke potpuno zdrave i da je uzrok neobičnog izgleda prirodna genetska mutacija.  

Iako postoje tvrdnje da ova mutacija može da prouzrokoje razne bolesti kod ovih mačaka, Gobl tvrdi da „Lukoy“ mačke poseduju snažniji imunitet od ostalih mačaka koje uzgajaju.

Iako izgledaju pomalo jezivo, Gobl tvrdi da su izuzetno odani ljubimci, veoma su prijateljski nastrojene i znatiželjne.

Ove čudnovate mačke su za samo par dana potpuno osvojile internet i svet je poludeo za njima.

S obzirom da su jako retke i da postoji samo sedam uzgajivača ove posebne vrste, ukoliko želite jednog ovakvog ljubimca moraćete da izdvojite između 1,500 i 2,500 dolara!

12/11/2015 13:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments